Hoe gaan we concreet te werk?

Wanneer u in de situatie terechtkomt dat u voor uzelf, een naaste, of een patiënt een thuisbehandeling moet organiseren, gaat u op zoek naar de allerbeste service. U wilt geholpen worden door mensen die weten waar ze het over hebben. Bij Remedus bent u aan het juiste adres.

Wij hebben concrete afspraken met de zorgverleners in de ziekenhuizen en de thuissituatie, over hoe met de therapie van een patiënt thuis gestart moet worden en over de zorgprocedures die gevolgd dienen te worden.

In de praktijk

Doorgaans vraagt een arts of medewerker zorgverlening aan door middel van een aanvraagformulier. Hierop worden alle relevante gegevens ingevuld die noodzakelijk zijn om de thuisbehandeling goed en veilig te beginnen.

Een medewerker van onze planningsdienst neemt telefonisch contact op met de patiënt, zijn familie en met de betrokken zorgverleners om een afspraak te maken voor de start van de thuisbehandeling.

We overleggen welke materialen en apparatuur er nodig zijn en wanneer deze geleverd zullen worden, alsook wanneer de opleiding zal plaatsvinden. Beide gebeuren door een goed opgeleid team van educatieverpleegkundigen. U hoeft zelf niets te regelen of uit te zoeken.

Onze verpleegkundigen staan u met raad en daad terzijde bij vragen en eventuele problemen gedurende het volledige behandelingstraject. Zij leggen u ook uit hoe u het behandelingstraject thuis kunt volgen en hulp kunt inroepen wanneer dat nodig is.

Ons logistieke team zorgt dat u snel de goederen ontvangt die u nodig hebt. De technische serviceafdeling waakt over de kwaliteit van de medische apparatuur.

Uw mutualiteit vergoedt sommige therapieën op basis van de facturen die u van ons ontvangt. Eventuele terugbetaling is uiteraard afhankelijk van de voorwaarden van uw ziekteverzekering.

Service gaat voor Remedus verder dan een puur zakelijke transactie. We streven naar een persoonlijke relatie en we zullen alle middelen inzetten om het gezamenlijke doel te bereiken. Samen met voorschrijvers en andere zorgverleners willen wij een bijdrage leveren aan het welzijn van de patiënt.

Onder het menu ‘Behandelingen’ vindt u de domeinen waarin wij actief zijn.