Minister De Block evalueert 24 proefprojecten mobile health

06 Maart 2018

Minister De Block evalueerde vandaag de 24 proefprojecten mobile health. Remedus is betrokken bij 2 van deze projecten. In het project HartfalenCoach gebruiken patiënten de RemeCare app om hen te ondersteunen bij hun medicatietrouw, de follow-up van vitale parameters en hun hartfalensymptomen. Bij het tweede project AMTRA worden oncologiepatiënten geholpen om de nevenwerkingen van hun chemotherapie zo goed mogelijk onder controle te houden, zodat de optimale dosering van de antikankermedicatie zo lang mogelijk en zonder onderbreking kan worden aangehouden.

In beide projecten heeft Remedus aangetoond dat mobiele apps ervoor zorgen dat de communicatie tussen de zorgverleners en de patiënten sterk verbetert, o.a. dankzij de ondersteuning door vakkundige technologische en verpleegkundige partners. De technologie van Remedus inzetten heeft mee tot gevolg dat de therapietrouw van de patiënten verhoogt en dat veranderingen in het ziektebeeld sneller worden opgespoord, zodat er minder hospitalisaties en spoedcontacten nodig zijn.

Beide proefprojecten lopen nog, om de deelnemende partners in staat te stellen de gezondheids-economische voordelen van de voorgestelde oplossingen aan te tonen, om zo in aanmerking te komen voor een toekomstige terugbetaling ervan.

http://www.deblock.belgium.be/nl/pati%C3%ABnt-meer-betrokken-bij-de-zorg-dankzij-app

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Algemeen

05 Januari 2022

2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Wat houdt de job in? Je ondersteunt de magazijniers in allerhande taken. Je werkt mee aan een minimale doorlooptijd en…

Lees meer
Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Algemeen

14 Oktober 2021

Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Mediq en Remedus bundelen hun krachten om zich te versterken op het gebied van zorg in de thuisomgeving, zorgoplossingen en…

Lees meer
Covid-19 patiënten vervroegd naar huis dankzij telemonitoring

Algemeen, Innovatie, Innovatie Trajecten

21 Juni 2021

Covid-19 patiënten vervroegd naar huis dankzij telemonitoring

RemeCare ondersteund de Aalsterse ziekenhuizen OLV en A.S.Z. om coronapatiënten vervroegd naar huis te laten gaan en extra hospitalisaties te…

Lees meer