Minister De Block evalueert 24 proefprojecten mobile health

06 Maart 2018

Minister De Block evalueerde vandaag de 24 proefprojecten mobile health. Remedus is betrokken bij 2 van deze projecten. In het project HartfalenCoach gebruiken patiënten de RemeCoach-app om hen te ondersteunen bij hun medicatietrouw, de follow-up van vitale parameters en hun hartfalensymptomen. Bij het tweede project AMTRA worden oncologiepatiënten geholpen om de nevenwerkingen van hun chemotherapie zo goed mogelijk onder controle te houden, zodat de optimale dosering van de antikankermedicatie zo lang mogelijk en zonder onderbreking kan worden aangehouden.

In beide projecten heeft Remedus aangetoond dat mobiele apps ervoor zorgen dat de communicatie tussen de zorgverleners en de patiënten sterk verbetert, o.a. dankzij de ondersteuning door vakkundige technologische en verpleegkundige partners. De technologie van Remedus inzetten heeft mee tot gevolg dat de therapietrouw van de patiënten verhoogt en dat veranderingen in het ziektebeeld sneller worden opgespoord, zodat er minder hospitalisaties en spoedcontacten nodig zijn.

Beide proefprojecten lopen nog, om de deelnemende partners in staat te stellen de gezondheids-economische voordelen van de voorgestelde oplossingen aan te tonen, om zo in aanmerking te komen voor een toekomstige terugbetaling ervan.

http://www.deblock.belgium.be/nl/pati%C3%ABnt-meer-betrokken-bij-de-zorg-dankzij-app

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

RemeCare “M1 goedgekeurd” door mHealthBelgium

Algemeen

16 Augustus 2019

RemeCare “M1 goedgekeurd” door mHealthBelgium

RemeCare Oncology werd als één van de vier eerste mHealth apps opgenomen in de validatiepyramide van mHealthBelgium. Deze goedkeuring betekent…

Lees meer
RemeCare is kandidaat Galenusprijs 2018

Algemeen

29 Mei 2019

RemeCare is kandidaat Galenusprijs 2018

RemeCare (bestaande uit een web platform en smartphone applicatie) is bedoeld voor gebruik buiten het ziekenhuis en laat zorgverleners toe…

Lees meer
RemeCare App gevalideerd als medische betrouwbare app

Algemeen

01 Mei 2019

RemeCare App gevalideerd als medische betrouwbare app

Remedus is fier u aan te kondigen dat de Remecare mobile health app gepubliceerd werd als één van de eerste…

Lees meer