Monitoring op afstand van de therapietrouw

08 November 2016

Naadloze zorg en patiëntmonitoringprogramma’s op afstand kunnen het begrip, de betrokkenheid en de naleving van het patiëntenzorgplan vergroten en tegelijkertijd de uitkomsten verbeteren, de efficiëntie verhogen en de kosten drukken.

Aandacht voor de drievoudige farmaceutische doelstelling

Farmaceutische bedrijven zullen worden verplicht tot een op waarden gebaseerd zorgbedrijfsmodel. Dat betekent ook ervoor zorgen dat patiënten hun therapie blijven volgen. U kunt de omstandigheden waarin de medicatie wordt toegediend veranderen, zodat uw patiënten hun therapie trouwer blijven en u betere uitkomsten krijgt. Therapietrouw op schaal aanpakken, laat u toe om de farmaceutische drievoudige doelstelling te bereiken: meer inkomsten, betere resultaten voor de patiënt en lagere kosten voor de gezondheidszorg.

Van de patiënten met chronische ziekten stopt meer dan 50 procent met de medicatie binnen het eerste jaar. De eerste 3 maanden zijn de moeilijkste voor een patiënt om de therapie vol te houden. Daar zijn een aantal redenen voor.

De meest voorkomende reden is gedrag. Volgens Express Scripts is 69 procent van de niet-naleving het resultaat van gedragskwesties zoals vergeetachtigheid en uitstel, waardoor patiënten een of meer dosissen missen voordat ze eraan denken om het voorschrift op te volgen en/of de medicatie in te nemen. Het gebruik van medicatie zoals voorgeschreven kan ook veranderingen in de levensstijl met zich meebrengen, zoals de nood aan bepaalde diëten of lichaamsbeweging, waardoor het moeilijk kan zijn om zich aan de voorschriften te houden.

 

Verbeterde therapietrouw, gezondheidsvaardigheden en merkentrouw

Een van de interessante dingen voor de farmaceutische bedrijven is het besef dat zelfs de patiënten met ernstige ziekten hun medicatie niet nemen. Kankerpatiënten nemen hun medicijnen niet. Dat is niet alleen een probleem in de eerstelijnszorg, maar doet zich algemeen voor. Hoe sneller we beseffen dat het een probleem van de menselijke psychologie is, hoe beter. De Remecare Software Suite helpt life science marketeers bij het verbeteren van de therapietrouw, bij gezondheidsvaardigheden en merkentrouw.

 

Gebruik van empirisch onderbouwde, gevalideerde gedragsveranderingsmodellen en voorspellende analyses

De manier waarop Remedus de medicatietrouw benadert, is uniek. We helpen patiënten om te starten met hun medicatie en de therapietrouw te blijven door de onderliggende psychologische redenen aan te pakken die hen ervan weerhouden om dat te doen. Remedus maakt gebruik van beproefde gedragsinterventies die mensen helpen hun ziekte te managen. We baseren ons daarvoor op de gegevens die we verzamelen door de therapietrouw op afstand te monitoren. Betere naleving leidt tot betere resultaten en zorgkwaliteit, met minder heropnames en complicaties tot gevolg.

 

Meetbare uitkomsten die de therapietrouw verbeteren

  • 50% meer naleving (n=255) bij psychiatrische patiënten
  • 20% meer naleving (n=651) bij auto-immuunziektes.

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Algemeen

13 Februari 2023

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Naarmate we ouder worden, ondergaat ons lichaam allerlei veranderingen die onze lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen beïnvloeden. Een veelvoorkomend probleem…

Lees meer
2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Algemeen

05 Januari 2022

2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Wat houdt de job in? Je ondersteunt de magazijniers in allerhande taken. Je werkt mee aan een minimale doorlooptijd en…

Lees meer
Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Algemeen

14 Oktober 2021

Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Mediq en Remedus bundelen hun krachten om zich te versterken op het gebied van zorg in de thuisomgeving, zorgoplossingen en…

Lees meer