Succesvolle implementatie van thuishospitalisatie: de randvoorwaarden

29 April 2021

Op 21 april 2021 organiseerde Kom Op Tegen Kanker een debat over thuishospitalisatie bij de behandeling van kanker. Zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en beleidsmakers debatteerden over wat nodig is op vlak van wetgeving, financiering, logistiek, opleiding en expertise van zorgverleners om van thuishospitalisatie een succes te maken.

Randvoorwaarden voor thuishospitalisatie

Jo Ravelingien, oprichter van RemeCare, ging met verschillende zorgverleners in gesprek over hun ervaringen met de implementatie van ambulante zorgprogramma’s tijdens de behandeling van kanker.

De panelleden benadrukten dat er dringend nood is aan een wettelijke definitie en een juridisch kader. Een aangepast financieringsmodel is een andere basisvereiste: alle zorgactoren moeten correct vergoed worden en patiënten mogen geen financiële drempels ervaren.

Geruststellende woorden van beleidsmakers.

Tijdens het evenement zei Frank Vandenbroucke, minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken: “Het is onze bedoeling om tijdens deze legislatuur hospitalisatie aan huis structureel uit te rollen. In de eerste plaats voor antibiotica en oncologische behandelingen. We werken hard aan een wettelijk, financieel en organisatorisch kader.”

Een opname van het debat kunt u hieronder bekijken.

RemeCare is een telemonitoring technologie die zorgverleners in staat stelt de volledige patiëntenervaring in kaart te brengen. Samen met Remedus, dat gespecialiseerd is in ambulante zorgdiensten, biedt RemeCare een end-to-end oplossing voor klinische teams die thuishospitlisatie mogelijk willen maken.

Om de mogelijkheden van thuishospitalisatie voor uw zorginstelling te ontdekken, kunt u een consult met één van onze specialisten plannen.

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Succesvolle implementatie van thuishospitalisatie: de randvoorwaarden

Algemeen

29 April 2021

Succesvolle implementatie van thuishospitalisatie: de randvoorwaarden

Op 21 april 2021 organiseerde Kom Op Tegen Kanker een debat over thuishospitalisatie bij de behandeling van kanker. Zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers…

Lees meer
RemeCare volgt COVID-patiënten thuis op

Algemeen, Innovatie

12 Maart 2021

RemeCare volgt COVID-patiënten thuis op

Remedus, de ontwikkelaar van de telemonitoring technologie RemeCare, stapt samen met Mederi, een erkende dienst voor zelfstandige thuisverpleegkundigen, de Huisartsenkring…

Lees meer
Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

Algemeen, Innovatie

24 Februari 2021

Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

Patiënten gebruiken de mobiele applicatie ‘RemeCare’ van Remedus om relevante parameters met betrekking tot hun thuisbehandeling te bundelen en te…

Lees meer