Coaching en coping strategieën

08 November 2016

Zelfbeschikking van patiënten – Gedrag beheren

Heel wat patiënten weten niet waarom zij hun medicatie moeten blijven nemen en wat het voordeel ervan is. U kunt de lat niet hoger leggen zonder de onderliggende psychologie aan te pakken. Het is vooral een probleem van menselijke psychologie en gebrek aan educatie. Remedus helpt patiënten om hun gedrag aan te passen aan beproefde zorgplannen. Het is voor ons essentieel om patiënten te identificeren die baat zouden kunnen hebben bij een specifieke thuisbegeleiding en hen de instrumenten, training, coaching en motivatie te geven die ze nodig hebben om zich aan de behandelingen te houden.

 

Educatie

Remedus werkt met u samen om uw patiënten gerichte, bruikbare educatieve inhoud en middelen aan te reiken om hen de kennis te geven die ze nodig hebben om te slagen. Patiënten voorlichten is een belangrijk onderdeel van elke nalevingsstrategie. Remedus neemt zijn tijd om patiënten waardevolle voorlichting te geven over hun ziekte en medicatie. Onze farmaceutische klanten delen informatieve video’s en artikelen met patiënten op het juiste moment en in de juiste context. Belangrijke ziekte- en medicatiegerichte inhoud wordt ook via verschillende kanalen met patiënten gedeeld.

 

Gedragsverandering

Gepaste zorg op zich is niet genoeg om gedrag te veranderen. Motivatie en vooroordelen hebben een grote invloed op de besluitvorming. Remedus helpt patiënten hun gedrag te veranderen met bewezen betrokkenheidsstrategieën zoals biometrische tracking, reminders, positieve aanmoediging, nudging, motiverende interviewtechnieken,…

 

Patient Reported Outcome Measures (PROM’s)

Begrijp de impact van het zorgpad van uw patiënt via vragenlijsten, dynamische enquêtes, beoordelingen en dagelijkse rapportagemogelijkheden van vitale en niet-vitale parameters en medicatiegebruik.

 

Wij werken samen met de farmaceutische industrie, betalers en anderen die een reeks producten aanbieden die de therapietrouw stimuleren, die helpen om de patiëntenbetrokkenheid te vergroten en bijna real-time analyses van patiëntgedrag en PROM’s te bieden

  • 88% van de gebruikers van een programma dat ontwikkeld werd voor prostaatkankermedicatie gericht op oudere volwassenen, meldde dat meer te weten komen over prostaatkanker hen hielp om hun medicatie juist te nemen.
  • In een programma voor schizofreniepatiënten slagen we erin om meer dan 80% van de patiënten na 5 maanden in behandeling te houden wanneer ze na ontslag nauwlettend opgevolgd worden, terwijl in de standaardzorg de gemiddelde behandelingsonderbrekingstermijn 4,7 maanden bedraagt.
  • 91% van de patiënten van een programma voor multiple sclerose meldde dat de informatie die zij via het programma ontvingen hun inzicht in hun ziekte en behandeling vergrootte.
  • 82% van de gebruikers van een programma voor een toonaangevend cardiovasculair geneesmiddel meldt dat de smartphoneapplicatie voor de opvolging van de patiënt op afstand eenvoudig te gebruiken is. Zij zouden het ook aan andere patiënten aanbevelen.

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Algemeen

13 Februari 2023

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Naarmate we ouder worden, ondergaat ons lichaam allerlei veranderingen die onze lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen beïnvloeden. Een veelvoorkomend probleem…

Lees meer
2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Algemeen

05 Januari 2022

2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Wat houdt de job in? Je ondersteunt de magazijniers in allerhande taken. Je werkt mee aan een minimale doorlooptijd en…

Lees meer
Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Algemeen

14 Oktober 2021

Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Mediq en Remedus bundelen hun krachten om zich te versterken op het gebied van zorg in de thuisomgeving, zorgoplossingen en…

Lees meer