Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

24 Februari 2021

Patiënten gebruiken de mobiele applicatie ‘RemeCare’ van Remedus om relevante parameters met betrekking tot hun thuisbehandeling te bundelen en te delen met het medisch team. Op basis van de feedback van de gebruikers hebben we ‘RemeCare’ verbeterd. Zo kan hun behandeling nog beter aangepast worden aan hun individuele noden.

Patiënten zullen nu gemakkelijker hun gegevens kunnen invoeren, een meettoestel via bluetooth kunnen koppelen of iets melden. Door de gebruiksvriendelijkheid voor de patiënt te verbeteren, kan het medisch team vanop afstand de gerapporteerde gegevens nog sneller en efficiënter beschikbaar krijgen, waardoor zorgbeslissingen verder kunnen geoptimaliseerd worden.

remote-patient-monitoring-app-screenshot

Zeker in de huidige corona-context willen we blijven inzetten op het belang van een kwaliteitsvolle ‘Remote Patient Monitoring’. Door een optimale ondersteuning thuis met medische en technologische hulpmiddelen werken we samen verder aan een betere zorg voor alle patiënten.

Over remecare
RemeCare geeft zorgverleners een beeld van de volledige patiëntervaring. Hierdoor kan men datagedreven beslissingen te nemen om de best mogelijke zorg aan patiënten aan te bieden. Via RemeCare worden patiënten op afstand gevolgd tussen ziekenhuisbezoeken om de continuïteit van de zorg te garanderen.

In de mobiele applicatie kunnen patiënten dagelijks hun medicatie-inname, vitale functies, symptomen en bijwerkingen melden. Op basis van deze zelfgerapporteerde uitkomsten kan het zorgteam de patiënt passend advies geven of indien nodig een ziekenhuisbezoek aanvragen.

Meer info over RemeCare: www.remecare.eu

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Succesvolle implementatie van thuishospitalisatie: de randvoorwaarden

Algemeen

29 April 2021

Succesvolle implementatie van thuishospitalisatie: de randvoorwaarden

Op 21 april 2021 organiseerde Kom Op Tegen Kanker een debat over thuishospitalisatie bij de behandeling van kanker. Zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers…

Lees meer
RemeCare volgt COVID-patiënten thuis op

Algemeen, Innovatie

12 Maart 2021

RemeCare volgt COVID-patiënten thuis op

Remedus, de ontwikkelaar van de telemonitoring technologie RemeCare, stapt samen met Mederi, een erkende dienst voor zelfstandige thuisverpleegkundigen, de Huisartsenkring…

Lees meer
Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

Algemeen, Innovatie

24 Februari 2021

Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

Patiënten gebruiken de mobiele applicatie ‘RemeCare’ van Remedus om relevante parameters met betrekking tot hun thuisbehandeling te bundelen en te…

Lees meer