Vernieuwde RemeCare applicatie nu beschikbaar

24 Februari 2021

Patiënten gebruiken de mobiele applicatie ‘RemeCare’ van Remedus om relevante parameters met betrekking tot hun thuisbehandeling te bundelen en te delen met het medisch team. Op basis van de feedback van de gebruikers hebben we ‘RemeCare’ verbeterd. Zo kan hun behandeling nog beter aangepast worden aan hun individuele noden.

Patiënten zullen nu gemakkelijker hun gegevens kunnen invoeren, een meettoestel via bluetooth kunnen koppelen of iets melden. Door de gebruiksvriendelijkheid voor de patiënt te verbeteren, kan het medisch team vanop afstand de gerapporteerde gegevens nog sneller en efficiënter beschikbaar krijgen, waardoor zorgbeslissingen verder kunnen geoptimaliseerd worden.

remote-patient-monitoring-app-screenshot

Zeker in de huidige corona-context willen we blijven inzetten op het belang van een kwaliteitsvolle ‘Remote Patient Monitoring’. Door een optimale ondersteuning thuis met medische en technologische hulpmiddelen werken we samen verder aan een betere zorg voor alle patiënten.

Over remecare
RemeCare geeft zorgverleners een beeld van de volledige patiëntervaring. Hierdoor kan men datagedreven beslissingen te nemen om de best mogelijke zorg aan patiënten aan te bieden. Via RemeCare worden patiënten op afstand gevolgd tussen ziekenhuisbezoeken om de continuïteit van de zorg te garanderen.

In de mobiele applicatie kunnen patiënten dagelijks hun medicatie-inname, vitale functies, symptomen en bijwerkingen melden. Op basis van deze zelfgerapporteerde uitkomsten kan het zorgteam de patiënt passend advies geven of indien nodig een ziekenhuisbezoek aanvragen.

Meer info over RemeCare: www.remecare.eu

Share

Recent nieuws

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Algemeen

13 Februari 2023

Incontinentie en ouder worden: 3 mythes ontkracht

Naarmate we ouder worden, ondergaat ons lichaam allerlei veranderingen die onze lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen beïnvloeden. Een veelvoorkomend probleem…

Lees meer
2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Algemeen

05 Januari 2022

2 Studenten hoger onderwijs: Medewerker Magazijn (zomermaanden)

Wat houdt de job in? Je ondersteunt de magazijniers in allerhande taken. Je werkt mee aan een minimale doorlooptijd en…

Lees meer
Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Algemeen

14 Oktober 2021

Een belangrijke mijlpaal voor Remedus

Mediq en Remedus bundelen hun krachten om zich te versterken op het gebied van zorg in de thuisomgeving, zorgoplossingen en…

Lees meer